Soorten serres

Serres worden meestal van hout, aluminium of kunststof gemaakt. Elk materiaal zo zijn heeft voor- en nadelen. Hieronder staan deze kort uiteen gezet.

Houten serre

Hout is makkelijk te bewerken. Daarom is een houten serre in aanschaf meestal het goedkoopst. Bovendien geeft hout je serre een warme en authentieke uitstraling. Als hout opgewarmd wordt door de zon komt bovendien er een huiselijke geur vrij. Hout is verder makkelijk zelf te repareren. Ontstaat er in het frame van je serre een kras of buts, dan kun je deze vaak makkelijk zelf herstellen.

Een mogelijk nadeel van hout is dat het een organisch materiaal is en dus een stuk gevoeliger is voor verschillende weersinvloeden. Hout kan even lang meegaan als kunststof en aluminium, maar dan moet het wel goed onderhouden worden. Ga er vanuit dat gedurende de levensduur van je huis je houten serre aan de buitenkant minstens een keer geschuurd en opnieuw gelakt zal moeten worden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aluminium

Aluminium geeft een strakke, moderne uitstraling. Aluminium kan gemakkelijk in elke gewenste kleur worden geleverd en omdat het licht is, is installatie snel geregeld. Een ander voordeel van het materiaal ten opzichte van hout is dat het bijna onderhoudsvrij is. Aluminium roest niet en is veel minder gevoelig voor temperatuurverschillen.

Bovendien is aluminium hol van binnen en geeft het, in combinatie met de juiste isolerende vulling, een veel beter isolerend effect dan hout.

Kunststof

Kunststof heeft dezelfde voordelen als aluminium, maar dan nog eens keer twee. Het isoleert nog beter, heeft echt geen onderhoud nodig en gaat gegarandeerd net zo lang mee als je huis. Kunststof is wel het duurste materiaal in aanschaf. Door de kostenbesparingen op onderhoud en op de lange termijn op je energiekosten, kan kunststof toch voordelig uitpakken. Je kunt je serre zelf in vele vormen en maten ontwerpen.

Neem contact op voor een afspraak om je wensen te bespreken. Hierbij kun je er vanuit gaan dat bij Serrebedrijf bijna alles mogelijk is. Neem dus snel contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

CONTACTMOGELIJKHEDEN