Rekening houden met

Een serre plaatsen betekent een waardevolle toevoeging aan je woning waar je veel plezier aan zult beleven. Er zijn wel een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een serre, zodat je er zo optimaal mogelijk van kunt genieten.

Materiaalsoort

Heb je al nagedacht over welke materiaalsoort je voor het frame van je serre wilt gebruiken? Er zijn een aantal praktische, budgettaire en esthetische overwegingen die je hierbij in ogenschouw moet nemen. Het liefst heb je natuurlijk zo weinig mogelijk onderhoud aan je serre. Weegt dit punt voor je het zwaarst, kies dan voor een kunststof of aluminium serre; hout moet om de paar jaar opnieuw gelakt worden. Je budget speelt natuurlijk ook een belangrijke rol.

Wil je je serre zo goedkoop mogelijk houden, ga dan voor kunststof. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Is veel sfeer en een warme uitstraling belangrijk voor je, dan is hout een goede keuze.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ligging van de serre

Een ander essentieel aandachtspunt is de ligging van de serre. Op welke moment van de dag wil je dat er direct zonlicht in je serre valt? Wil je ’s morgens in de zon van je ontbijt genieten in de serre, laat dan de serre op het oosten bouwen. Heb je liever geen directe zon, dan is een serre op het noorden ideaal. In dit geval heb je ook geen zonwering nodig.

Wil je juist wel lekker veel zonlicht, dan is een serre op het zuiden of het westen perfect. Houd ook rekening met hoge bomen of dichte struiken die eventueel de lichtinval kunnen beïnvloeden.

Deskundig advies serre

Deskundig advies nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij hebben de beste vakmensen voor je klaarstaan.

waarom-een-serre

CONTACTMOGELIJKHEDEN