Serre onderhoud

Je wilt natuurlijk het liefst een serre waar je een zo groot mogelijk gebruiksgemak van hebt en zo min mogelijk onderhoud aan hebt. Met de juiste tips en adviezen hoeft het onderhoud van je serre helemaal niet veel tijd, geld en moeite te kosten.

Aluminium en kunststof onderhouden

Als je aluminium of kunststof serre eenmaal door vakkundige klussers is geplaatst, heb je er nauwelijks omkijken meer naar. Bestaat je serre uit een aluminium frame, dan zal het aluminium na een tijdje iets doffer worden door oxidatie.

Dit is geen probleem; het dunne laagje oxidatie zorgt er zelfs voor dat het aluminium niet verder zal roesten. Verder zijn aluminium en kunststof serres gemakkelijk schoon te houden.

Contact

Voor meer informatie over serre onderhoud en inspectie neem je vrijblijvend contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Houten serre onderhouden

Is je serre vervaardigd van een goede kwaliteit hout en is dit hout behandeld met de beste soort verf of lak, dan zal ook het onderhoud van je houten serre een koud kunstje zijn. Alleen wanneer je besluit om het hout een nieuw kleurtje te geven is er flink wat werk aan de winkel; schuren, ontvetten, verven, lakken, etc.

Periodieke inspectie van je serre

Het is wel altijd een goed idee om periodiek je serre te laten inspecteren. Onze ervaren inspecteurs controleren of de materialen en het montagewerk nog in goede staat zijn en of de isolatie van de serre nog in orde is. Het voordeel hiervan is dat je vroegtijdig kleine mankementen detecteert die voor weinig geld te verhelpen zijn, voordat ze uitgroeien tot een groter en kostbaarder probleem.

CONTACTMOGELIJKHEDEN