Houten serre

Er zijn vele goede redenen om een serre te plaatsen. Denk alleen al eens aan de hoeveelheid licht die je ermee in huis haalt. Dat geeft een heerlijk natuurlijk effect en verhoogt absoluut je woongenot. Heb je eenmaal besloten een serre te plaatsen, dan is de volgende stap nadenken over het soort materiaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een serre met een houten frame? We zetten de voors en tegens van deze materiaalsoort voor je op een rij.

Voordelen houten serre

Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen kiezen voor een houten serre is de warme en natuurlijke uitstraling van hout. Het is een materiaalsoort die prima geschikt is voor een serre. Een serre laten bouwen betekent dat je graag de natuur in huis haalt, en wat past daar beter bij dan een materiaalsoort als hout? Maar hout is niet alleen vanuit esthetisch standpunt een goede keuze. Hout is ook een materiaalsoort dat een goede isolatie biedt.

Bovendien kun je hout gemakkelijk aanpassen aan je smaak door het te verven in de kleur die je het mooist vindt. De beste soort hout voor een serre is tropisch hardhout, vanwege de duurzaamheid van het materiaal.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nadelen houten serre

Hoewel een houten serre enorm veel voordelen heeft, is het voor het maken van een weloverwogen keuze ook belangrijk om te kijken naar de mogelijke nadelen van hout. Een nadeel is bijvoorbeeld dat hout een dure materiaalsoort is. Er zijn goedkopere opties. Ook is hout een materiaalsoort dat regelmatig onderhoud vergt.

Meer informatie

Zou je graag meer informatie willen over de voor- en nadelen van een houten serre of over het plaatsen van een serre, dan helpen we je graag verder. Neem contact met ons op vraag vrijblijvend een offerte aan.

houten-serre

CONTACTMOGELIJKHEDEN