De voordelen van houten jaloezieën op een rij

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in diverse varianten. Ze vallen in de smaak bij veel huishoudens en verschillende interieurstijlen. Denk hierbij aan een stoer industrieel interieur, maar ook klassiek, minimalistisch en landelijke inrichtingen doen het goed met houten jaloezieën! Wat zijn de voordelen van houten jaloezieën eigenlijk? Dit artikel zet ze voor je op een rijtje.

Creëer een warme en natuurlijke uitstraling

Hout op de vloer, de wand en meubels, hout vindt altijd wel een plekje. Hout geeft extra sfeer in huis en ieder materiaal heeft weer zijn eigen invloed. Voor het creëren van een stukje warmte en geborgenheid is hout een ideale oplossing. Hout is volledig natuurlijk en vormt al sinds duizenden jaren dé gezelligste toevoeging voor iedere stijlvolle woning.

Houten jaloezieën naar wens

Houten jaloezieën kun je in ieder formaat en in iedere kleur kopen, daarnaast kun je eindeloos combineren. Wil je bijvoorbeeld een uniek koordknoopje aan je houten jaloezieën, of een unieke ladderband of ladderkoord? Dat kan allemaal, omdat je zelf de regie in handen hebt. Door te kiezen voor unieke details, bereik je een interieur met een eigen karakter. Voor een landelijk interieur kun je gebruik maken van lichte houtkleuren, terwijl een industrieel interieur en donkere kleuren goed combineren.

Een mooie lichtinval met oog voor detail

Iedere vorm van raamdecoratie is bepalend voor de lichtinval van je woning. Houten jaloezieën hebben de positieve eigenschap, om bij te dragen aan een mooie en natuurlijke vorm van lichtinval. Daarnaast bepaal je de mate van lichtinval geheel zelf, want je kunt de jaloezieën kantelen. Als er veel zon is en je wilt wat meer schaduw in huis dan kun je de jaloezieën eenvoudig sluiten. Ook als je meer privacy wilt zijn houten jaloezieën ideaal. Een donkere dag vraagt om meer licht in huis en je kunt er dan voor kiezen om de jaloezieën volledig te openen. Ben je op zoek naar andere soorten raamdecoratie? Bij Ilumio.nl ben je ook aan het juiste adres voor gordijnen op maat, rolgordijnen en vouwgordijnen.