Bouwvergunning

Heb ik een bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een serre? Dat is een belangrijke vraag als je overweegt om een serre aan je woning vast te bouwen. In Nederland heb je voor de meeste bouwwerken op je eigen grond een bouwvergunning nodig. Je mag niet zomaar in het wilde weg gaan bouwen. Maar wat zijn de regels met betrekking tot het plaatsen van een serre?

Serre: wel of geen bouwvergunning?

Sommige mensen denken dat je een serre kunt beschouwen als een aanbouw, maar dat is meestal niet het geval. Daarom gelden er ook andere regels en vergunningen voor een serre dan voor een aanbouw. Een serre mag in tegenstelling tot een aanbouw in enkele gevallen zonder vergunning worden gebouwd.

Zorg er altijd voor dat je goed weet of het in jouw specifieke situatie wel of niet nodig is om een vergunning aan te vragen door goed vooronderzoek te doen en het liefst door er een deskundige bij te halen. Vul het contactformulier op onze site in als je hier meer over wilt weten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Regels serre zonder bouwvergunning

Het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) heeft enkele voorwaarden opgesteld voor serres waarvoor het niet nodig is om een bouwvergunning aan te vragen. Enkele van deze voorwaarden zijn: de serre mag uit maar één bouwlaag (begane grond) bestaan, moet vast gebouwd zijn aan het huis, mag niet breder zijn dan de bestaande gevel en niet dieper dan 2,5 meter vanaf de gevel. Voor een volledig overzicht van de voorwaarden informeer je bij het VROM. Ook de gespecialiseerde serrebouwers uit ons landelijke netwerk kunnen je er alles over vertellen en kunnen tevens een scherpe offerte voor je opstellen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

checklist-bouwvergunning

CONTACTMOGELIJKHEDEN